Gezonde voeding

Gezond eten en meer bewegen. We weten eigenlijk allemaal wel wat dat inhoudt. Toch blijkt het in praktijk erg moeilijk om je leefstijl aan te passen. Ik weet er uit eigen ervaring alles van. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat iedereen in staat is om zijn/haar leefstijl aan te passen en om te zetten naar een gezond patroon. Voor iedereen is wat te bedenken waar hij of zij zich prettig bij voelt en belangrijker nog: wat werkt en vol te houden is.

Gezond eten en daardoor een gezond gewicht bereiken betekent absoluut niet dat je honger hoeft te lijden of dat er een streng dieet voorgeschreven moet worden. Ik geloof heilig in het langere termijn denken. Daarmee bedoel ik dat je met een aantal slimme aanpassingen in je eetpatroon al veel kunt bereiken. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn want dat houdt niemand vol.

Hierbij hanteer ik de richtlijnen van het Voedingscentrum; de bekende Schijf van Vijf.
Dat is een voorlichtingsmodel over gezond eten, wat onderbouwd is met de meest betrouwbare wetenschappelijke informatie die op dit moment beschikbaar is. Deze schijf geeft heldere richtlijnen in de hoeveelheden aan energie en mineralen, vitamines, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels. Deze balans is immers cruciaal voor onze gezondheid.

De behoefte per persoon is verschillend en ook daar is onderscheid in gemaakt in de Schijf van Vijf. We zijn immers allemaal verschillend. Het is ook daarom dat ik deze richtlijnen in mijn praktijk hanteer. Het garandeert een evenwichtig eetpatroon en je ziet heel snel wat je aan energie/voeding nodig hebt en waar er aanpassingen in gedaan kunnen worden. 

Een gezond eetpatroon dus in combinatie met dagelijks bewegen. Dat is echt het enige wat blijvend werkt. Het is een knop omzetten en dat heel bewust in je leven inpassen. Ik help je graag bij het omzetten van de knop. De switch naar een Lekker Evenwichtig leefpatroon!