Werkwijze

Het eerste gesprek is de intake. We maken eerst kennis met elkaar onder genot van een kopje koffie of thee. Ondertussen vertel jij me waar je voor bij mij komt. Ik leg je vervolgens uit wat mijn werkwijze is. Als dit je aanspreekt gaan we aan de slag. Ik neem een uitgebreide vragenlijst af om jouw hulpvraag en je gezondheid goed in beeld te krijgen. Vervolgens laat ik je, indien je dat wilt mijn praktijkruimte zien. Hier staat de weegschaal en heb ik een meetlint. En mijn reikibehandeltafel staat er ook; zodat ik je daar beter kan uitleggen wat Reiki inhoudt en hoe dat werkt.

Aan het eind van de intake doe ik een korte samenvatting en krijg je van mij wat folders mee die betrekking hebben op je hulpvraag. Hierin staan al veel tips. Ook krijg je nog wat aanvullende tips mee. Dan kun je daar al meteen mee aan de slag. Tot slot vraag ik je om een voedingsdagboek bij te houden. Het is dan de bedoeling dat je gedurende vijf dagen heel precies bijhoudt wat je eet en drinkt. Dit lever je dan als je dat af hebt weer bij me in.

Bij de volgende afspraak bespreken we dan de analyse die ik heb gemaakt van je voedingsdagboek en de gegevens uit ons eerste gesprek. Tijdens dit gesprek stel ik ook een behandelingsplan voor. Waar dat dan uit bestaat? Mijn visie is dat gezond eten en daardoor gewicht verminderen absoluut niet hoeft te betekenen dat je honger moet lijden of dat er een streng en ingewikkeld dieet voorgeschreven moet worden. Met wat slimme aanpassingen en verschuivingen in je voedingspatroon en ontspanningsoefeningen / reikibehandelingen kunnen wij samen jouw doel bereiken. Want jouw doel is ook mijn doel: een Lekker Evenwichtige leefstijl.